Historie

Historie

auto-bedrijf-nico-konijn-insulindeweg-12-a.jpg

 

In 1993 besloot Nico Konijn na vele jaren werkzaam te zijn geweest als automonteur bij een bekend bedrijf in de buurt, dat het tijd was om voor zichzelf te beginnen.

 

Zijn vader was gestopt met zijn bedrijf en de schuur naast de woning van zijn ouders werd omgetoverd tot een werkplaats.

 

Hij is hier alleen begonnen, maar na enkele jaren kon hij het vele werk alleen niet meer aan. Er werd een automonteur aangenomen. In de jaren die volgden groeide het bedrijf verder en werd er meer personeel aangenomen.


De ruimte in en om het pand aan de Insulindeweg werd te klein voor de hoeveelheid auto’s die per dag de revue passeerden. Het werd onmogelijk efficiënt te werken. Het is menigmaal voorgekomen dat er in onverwachte situaties snel een oplossing bedacht moest worden voor het ruimtegebrek.

 

Zo is het bijvoorbeeld menigmaal voorgekomen dat er een auto die net uit elkaar was gehaald voor een reparatie, razendsnel weer in elkaar gezet moest worden omdat de brug gebruikt moest worden voor een steekproef.

 

Hierdoor moest er op zulke dagen langer doorgewerkt worden om het werk toch af te krijgen. Tijd om te verhuizen dus.


Na een lange zoektocht naar een geschikt bedrijfspand in de Beemster zijn wij terechtgekomen op de Bamestraweg.

 

Dit pand had veel ruimte voor het realiseren van een moderne werkplaats en voldoende parkeerruimte, bovendien was er een mooie kantoorruimte bij voor het realiseren van een ontvangstruimte en receptie.

 

Na enige aanpassingen en het realiseren van de werkplaats zijn wij in mei 2004 zijn wij verhuisd naar de Bamestraweg 19.


Na 10 jaar op onze locatie aan de Bamestraweg 19, zijn wij In Februari 2014 zijn wij verhuisd naar een andere locatie op de Bamestraweg, namelijk nr 3. Dit pand bied meer ruimte zowel in de werkplaats als parkeermogelijkheden.

 

 

Nico_Konijn_Ontvangst.jpg